.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: А можете ли да дадете 'първа помощ' на приятеля си моторист?  (Прочетена 42916 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 365

Как бихте приели идеята, да се организираме и в определен ден от тази или другата година да направим среща-обучение за даване на 'първа помощ'. Често пътуваме в група, ако се наложи трябва, да може да дадем 'първа помощ'. Трябва, да знаем какво да правим в критична (катастрофична) ситуация. Мен лично много, ама адски, ще ме е яд (меко казано), ако заради моето незнание, приятел получи увреждания след катастрофа, където аз бих могъл да му помогна, но не съм знаел как. Предполагам, че ще се свържа с БЧК или друга организация за да науча, как може да организираме такова събиране. Много се надявам, ако катастрофирам покрай мен да има кой да ми помогне адекватно. Може да бъдеш и ти !
==========================================================================

Моля желаещите за преминаване на обучение по Първа Помощ да ми пишат тук или на ЛС:
1.Nick Name
2.Име и Фамилия
3.Населено място

==========================================================================
Предварителен списък за гр.София
Urban - Димитър Димитров - София
Galya - Галя Спасова - София
« Последна редакция: ноември 05, 2008, 08:31:42 am от Urban »
Активен

losoto

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 280

много добра идея.стига да има желаещи да я одобрат . :bravisimost:
Активен
Право куме в очи.

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Принципно, има няколко организации с инструктори оторизирани за провеждане на обучения. Ще разузная, ще разпратя мейлове, запитвания... За мен лично няма съмнение, че трябва да изкарам такъв курс!
Активен

Wolf.SkorP

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 226
  • това не е мотор това е Ninja :P

лично според мен такива обучения трябва да бъдат задължитилни за абсолютно всички  но идеята ти е супер  казвай как върви разследването  ;)
Активен
продавам минск 125 93-та година 0899682089  700 лв

joyrex

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27

Има ли някакво развитие по темата. такъв курс трябва да е задължителен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 212

Той е задължителен. Само, че не е специално ориентиран към моторджиите, а като цяло. Дори се дава книжка за Първа помощ (все пак не е възможно да запомниш 5 часова лекция). Имаше някъде из нета информация кое как се прави. Мога да потърся и да пусна
Активен
Имам не БръМБъРи, а мотори в главата

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Ето какъв отговор получих от едната оторизирана фирма, на която писах:

Оптималния вариант за провеждане на обучение е с група 12-15 души и 3-ма инструктора. В този вид бихме могли да ви предложим типичния 3-дневен курс или при желание от ваша страна да компилираме специално курс с желаната от вас продължителност и съдържание. Цената, която ще ви предложим за такова обучение ще зависи от големината на групата и броя инструктори, продължителност, местоположение на провеждане и др. При интерес от ваша страна моля, напишете ми дали тези принципни условия ви удовлетворяват и с радост ще подготвим и проведем обучение, специално разработено за вас..

Мисля, че може да започнем да се събираме и щом достигнем бройката 12, да организираме курса ?!!!?

В мрежата има дори целите курсове, но считам, че само четене не е достатъчно, друго си е да пипнеш, да работиш с манекени и да има инструктор до теб, така мисля!

И още малко конкретизиране... Целта на темата ми е самите ние мотористите, да може да си помагаме, така както някой от нас, ако закъса на пътя веднага спира колега и предлага помощ...така и ако някой има нужда от Първа помощ да не чакаме линейка след 2 часа, а да действаме...

« Последна редакция: ноември 03, 2008, 01:36:26 pm от Urban »
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Наистина е хубаво нагледно да стават нещата, но трябва да се види за възможност това да се проведе в други големи градове освен София
Активен

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Курса може да се прави, където се събере достатъчно голяма група! Затова предлагам да се пусне, да се прави списък, за желаещите и когато видим кой от къде е ще се реши, къде да бъдат курсовете. София е ясна, принципно от там ще има хора, но трабва да видим кои са желаещите от другите населени места..
В смисъла на казаното може в тази тема, в първи пост, да формирам списък с желаещи за обучение....

P.S.
Виж списъка от първия пост, който постоянно ще се обновява!
« Последна редакция: ноември 03, 2008, 02:36:59 pm от Urban »
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Според мен във Варна спокойно може да се събере голяма група, но зависи по кое време ще се провежда. Ако има възможност да е събота и неделя мисля, че желаещите ще са повече
Активен

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Ми от отговора, който получих на запитването си за курс, ясно става дума, че може всичко стига, да го кажем ясно. Нека направим списъци с желаещи, да уточним населениете места...
Никой не ни гони, цяла зима предстои, ще се съберем...ще се обучим  ;D
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Да, ама това е малко затворен кръг, защото според мен. Преди да се запише някой, ще иска да знае кога горе долу ще е. Мисля, че като за варна група от 20-ина човека ще се съберат спокойно....все пак зависи и от цената
Активен

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

She, ако продължаваш така съвсем ще ме откажеш..
За толкова глупости даваме пари, а сега за 30лв примерно ..мм..
Който има осъзната нужда от курс да се записва, който няма здраве да е..
Всеки сам си решава, какво ще прави аз мисля, че темата е достатъчно ясна за желаещите.

Ох, дано Ноември да се задържи хубав като Октомври.. да си покормувам още!
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

30 лв не са много, но ако за другите градове кажат, че искат да им платим освен тия 30 лв и транспорта и не е включена залата. Не че желание ще липсва, но 50-100 лв няма възможност всеки да отдели. Нали така?
Активен

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Сигурен съм, че сумата ще бъде в този порядък 30лв. Стандартните курсове на БЧК бяха по 34лв. Няма логика нашия да е по-скъп и да се притесняваме за зали и други оскъпявания, при положение, че тези обучения са нормална практика в дейноста на провеждащите ги фирми! Все пак трябва да знаем, кои и колко ще се обучават. Ясно е, че в някой град, ако има двама желаещи, за тях отделен курс няма да се прави и ще трябва, ако искат обучение да се присъединят към някоя по-голяма група в друг град, но първо трябва да се обособят групите!
..
.
Дори си мисля, че един курс на открито, в полеви условия, ще се приближи максимално до екстремна ситуация при катастрофа. Може да се 'дава помощ' в реална среда, върху голата земя, асфалт, трева, прахоляк, вятър, миризма на бензин, досадници наоколо..
Дори за мен ще бъде максимално интересно, ако курса е привечер, на фарове, фенерчета, с моторджийски облекла..
Ама, да видим въобще как ще се развият събитията
 :violent:
« Последна редакция: ноември 05, 2008, 08:34:54 am от Urban »
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Добре, защо не им пишеш пак на тия и да им поискаш оферта например за 20, 50, 100 души в София, за 20, 50, 100 души във Варна. Питай дали залата трябва ние да си осигурим. Не може да предлагаш на хора да се включват в нещо без да се знаят основни неща
Активен

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Ами защото приличния тон при запитване от клиента към доставчик е той да каже първо, какво иска и после да разбере дали могат да му осигурят стоката или услугата (това е така, защото нашия курс ще бъде 'къстъм' подбран). Иначе излиза, голямо разпитване и накрая пак остава пълна неизвестност, защото ние самите няма да знаем, колко души ще участват в курс. Нещата са прости. Който иска, ще се запише принципно, ако накрая таксата за курса не му хареса, естествено може да не се включи... Не виждам, какво сложно има..
Разговарял съм с две фирми до сега, но и двете, първото нещо, което питат е колко човека ще са групите. В горните постове съм копирал единия отговор на фирма и там достатъчно ясно си личи, че от нашата бройка и местоположение зависи заплащането.
=====================================================
и не предлагам аз услуга... просто искам да видя колко съмишленици за идеята има...явно няма достатъчно...ще си отида сам на един курс и т'ва е!
« Последна редакция: ноември 04, 2008, 12:05:38 pm от Urban »
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Работя във фирма, в която се изготвят оферти и знам как се прави запитване. При нас има разлика в цената на тиражите. Като се изготвя оферта се прави примерно за 100, 500 и 1000 бр. И тогава клиента преценява.
Като тръгнеш да питаш хората и като им кажеш, че цената като се събере еди си каква бройка ще примерно 30 лв. те ще са навити да доведат и те още хора.
А това с принципното записване никак не е добра идея. Защото не е никакъв проблем да се запишат 50 души, но накрая като останат 10.
Активен

Urban

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Ох Ши, опитах се нещата да бъдат проси.. Аз изготвям оферти от поне 17 години и също знам доста неща, но не там е въпроса.
Искаш да ми кажеш, че вместо изразяване на принципно съгласие за участие, без ангажименти е по лесно да се направят 200 варианта на цена за услугата, само и само да е по-пълен отговора от доставчика?

Ето твоя случай примерно:

-Добър ден! -клиента.
-Добър Ден! -печатницата.
-Искам да разбера, колко ще ми струва отпечатването на рекламна брошура! - клиента.
-О.К. изпратете ми по мейла запитване с точните параметри, бройка, вид хартия, грамаж хартия, с рязане без рязане, с колко цвята ще се работи, трябва ли да има устойчивост на UV и т.н. - печатницата.
-Добре, ама за да е ясно точно, колко ще струва искам, всички комбинации, за да мога сама да си избера! - клиента.
-Добре, но мисля, че матрицата с комбинации няма да е обозрима за вас, нека се спрем на 2-3 варианта за начало и коментар? - печатницата.
-Не, не, искам сама да си избера от всички варианти - клиента.
 и.н.

И какво се получава в крайна сметка..
Клиента получава една таблица (матрица) с цени и започва да си засича комбинации, които като се вземат пред вид вариантите с 6 цвята, 5 цвята, 4 цвята и т.н. плюс няколкото варианти за грамаж и вид на хартията, плюс вариантите за типа на използваната боя.... ще се получат няколко хиляди комбинации.... и това само и само клиентката да покаже, че иска и може сама да избере...
=======================

Такааа...
Приемам, че щом в обикновен разговор не може да се разберем за прости неща, по-нататъчната работа по казуса за организиране на курс за Първа Помощ е безсмислена!

Аз ще посетя стандартен курс за Първа помощ, без да се опитвам да приобщя, който и да било от форума!

:'(
Активен

she

• Global Moderator
  • Sr. Member
  • Неактивен Неактивен

Ама ти не четеш какво писах. Написах вариянти за не повече от 6 цени, което ест. може да се сведе и до 4.Това, че ти се съмняваш, че цената ще е много повече от 30 лв...как да са сигурни и останалите
Активен

Страницата е създадена за 0.184 секунди с 26 запитвания.