здравейте колеги преди около две седмици имах интересна случка с моята машинка.Модела е зх6р 95-ти набор.Та имах аз едно ходене извън града на около 40км в посока и на отиване малко преди да пристигна(на около 10км) ми се скъса жилото на съединителя.Спрях за 5 мин помислих малко,викам аз сега на пътя жило не мога да оправя,качих се пак и продължих.До сега никога не бях сменял скорости без съеднител,но се оказа че не е толкова трудно.Стигнах до крайната точка от моето пътуване свърших си работата и айде пак на мотора и газ обратно към града.По средата горе долу на връщането ми обаче както си карам с около 120-130 км/ч на равна газ мотора изгасна.Спрях встрани от пътя опитах се да запаля но без успех.След 5-10мин пак опитах но отново не успях.След половин час обаче машината запали,метнах раницата на гърба,сложих каската и газ отново към вкъщи,нооо след 500-600 метра двигателя отново изгасна.След това всичко се повтори пак,се опитах да запаля и не можах,след половин час все пак запали пак минах 500-600 метра и изгасна и така всичко това се повтори 4 пъти в рамките на два часа и половина докато дойде един приятел с бус да го натоварим и да ме прибере.Интересното идва когато след няколко дена го закарах на собствен ход при майстора да му смени жилото.Стигнах без никакви ядове,той не живее много далеко от мен може би 1.5-2км оправихме жилото и вече повече от 10 дни си карам всеки ден мотора без въобще да ми прави никакви проблеми.Сега нито мога да го закарам на майстор защото е явно че в момента проблем няма,нито пък мога да мръдна извън града защото пък ме е страх да не вземе пак да изгасне някъде и да се чудя на кого да звъня да ме прибира.Чудя се дали има някаква връзка скъсването на жилото с изгасването на двигателя някой по компетентен технически ако може да изкаже мнение