.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: KEEWAY KEE 110  (Прочетена 267250 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

AGT

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 224
  • Кара: http://databikes.com/imgs/a/b/h/l/z/honda__fes_250_foresight_1999_1_lgw.jpg
  • Вече със скутер 250сс :)
Re: KEEWAY KEE 110
« Отговор #20 -: април 03, 2014, 11:13:11 pm »

Колега,карах предишния модел на този Кее,Партнер 110 сс като куриер в София,купен е чисто нов на 20 август 2012 г ,в момента е на 47000 км .Проблемни са коловете,задната спирачка и стойката на багажника е много слаба. Разхода по София варира от 1,7 до 2,2 /100.Стария ми кокал(пак Партнер) умря на 86 000км,затегна му коляновия вал .Нов е 130 или 170лв,нямам точен спомен .   
Активен
Не се радвай на нов шеф и малко прасенце.Не се знае каква свиня ще излезе от тях . :)

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 91
  • Кара: keewey kee 110
« Отговор #21 -: април 04, 2014, 08:08:18 pm »

Благодаря ти за информацията.Съвсем ме нави. Аз съм се решил вече да си купя такъв,само очаквам да заредят магазина в Русе. Ще си купя и дано да изкара толкова.  :cheers:
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 404
  • Кара: моторетка
« Отговор #22 -: април 08, 2014, 12:56:15 pm »

колеги, в събота отивам да го вземам. вече е и капариран. :cheers:
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 89
« Отговор #23 -: април 08, 2014, 04:27:35 pm »

Поздравления колега Габрово....само гледаи свеща като го вземеш дали е черна,аз моя като го взех беше с богата горивна смес и бе много черна,настрой карборатора ако не е ,за да ти гори малко.За да ти гори 1,8 не го карай повече от 60-65 км/h,аз моя от време на време понастъпвам до към 80-90км/h, там вече отива на 2,5-2,6 според зависи терена,изминавал съм пробег около 340 км,за ден и немога да кажа че се чувствах уморен,удобен е за патуване,аиде за сега.ако има нещо ново за споделяне,впечатления от моторчето,споделяй.Насреща сме :cheers: :beer:
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #24 -: април 08, 2014, 08:45:21 pm »

Много ти благодаря колега за съветите. Ще се възползвам от тях. Още веднъж благодаря. :cheers:
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #25 -: април 09, 2014, 11:20:47 pm »

И кога ще почерпиш?
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #26 -: април 09, 2014, 11:34:26 pm »

Май се заформя фен клуб. Ще печатаме членски карти.
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
« Отговор #27 -: април 10, 2014, 07:43:51 am »

Ами предвид  че тоя модел моторчета са много удобни, икономични, функционални и евтини фенклуба може да стане доста голям. Лично според мен Партнер и Кий са единствените модели на Кийуей, които си заслужават парите. Ако ги бяха барнали да са малко по фешън и аз щях да си купя такъв преди.
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #28 -: април 10, 2014, 10:12:52 am »

Еми то няма лошо да има фен клуб :cheers: Предвид оскъдната информация в нета за тия модели,хубаво е да има къде да се обсъждат такива теми.. :occasion18: :D
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #29 -: април 11, 2014, 09:59:31 am »

колега marin. sm, мисля да черпя още утре, като го взема - както е казал народа: обедното пиене не разваля вечерното, ако не се прекъсва ;). а теб специално ще те черпя, когато се случи да се видим. надявам се скоро да получим и от теб съобщение, че ставаш горд собственик на такова превозно средство. колкото до идеята за фенклуб - пишете ме вътре. няма да забравя форума и мисля да споделям впечатления тук с вас. надявам се да са все добри впечатленията.
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #30 -: април 11, 2014, 10:17:41 am »

Айде успех с покупката, щом утре ще го взимаш си е въпрос на съвсем малко време да се похвалиш с новата придобивка:) Не му давай много зор в началото, нужно е да се разработи малко, хем да му свикнеш на возията и управлението.
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #31 -: април 13, 2014, 10:44:07 am »

първи 11 километра с новия мотор. повечко друса от стария, но имайки предвид, че габрово е в най-кофти водния цикъл от цяла бългатия, е добре. онова, което ме шокира е, че през първите 500 километра не разрешават повече от 35км/ч. вижда ми се доста ниска скорост. през следващите 500км - до 1000 - максимално разрешават до 50км/ч, което е по-човешка скорост. и после падат ограниченията. това, което ми направи впечатление от самото начало е, че не е предвиден звуков сигнал при подаване на мигач, което е предпоставка мигача да бъде забравен включен. показва много добра мощност. онова, което исках да попитам е всъщност колко оборота трябва да поддържа на празен ход, че ми се стува, че малко бърза... до колегата  marin.sm - колега, сиво е моторчето. като се срещнем ще е трудно да си ги разпознаем, освен по номерата ;)
Активен

Гошко

• Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2898
« Отговор #32 -: април 13, 2014, 12:13:09 pm »

Честито и много безаварийни километри!

Скоростта за разработка е съвсем в рамките на нормалното. На моят 150 кубиков скутер в книжката пише също 35 км/ч. Мисля, че това е свързано не толкова с разработването, колкото с твоята безопасност. Ако нещо ще се случва, то ще се случи в началото. Всичко е възможно - човешка грешка от незатегната гайка, счупване и т.н. Затова се препоръчва тази ниска скорост - хем за разработка, хем за безопасност. След това 50-те километра в час до хиляда са си вече с цел разработка.

Досега не съм срещал мотор със сигнализация на мигачите... вероятно защото се кара с каска и тези неща не се чуват. За сметка на това има визуална. И още нещо - мигачите се изключват с натискане на бутона за мигачи, а не с връщането му. ;)
Оборотите на празен ход - колкото пише в книжката, но не по-малко от 1500 поне в началото. Това все пак не е автомобил.

Един съвет - смени първото масло още на 50-100 км и след това направи две междинни смени - едната на 300, другата на 500. Използвай само качествена синтетика!
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #33 -: април 13, 2014, 01:12:01 pm »

Честито М**** - Габрово. Пожелавам Ти многа безабариини километри с новата машинка!
На теб зраве и късмет. Нека след 10 години да се организираме и се съберем някъде на по бира :beer: и ти да дойдеш с моторчето си!(Аз също ;))
Активен

дака_74

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #34 -: април 13, 2014, 01:25:17 pm »

Чистито Колега Габрово,много безаварийни километри :bravisimost:А колкото до мигачите,е въпрос на време да свикнеш,имаш много добър визуален поглед, също така и привключателят на скоростите много добре се вижда в слънчево време,нормално е да са високи малко оборотите когато е студен,но като загрее се нормализират.Аз моя когато му настроивах карборатора му настроих и оборотите,при теб ако не ти харесват така можеш да завъртиш обратно часовниковата стрелка жиглйора за въздуха и ще паднат но при загрял двигател го прави,настрой си го на теб да ти харесва как работи,без да си мини оборотите,айде и да почерпиш за придобивката:) :beer:
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #35 -: април 13, 2014, 06:51:20 pm »

Честито и от мен, да си го караш безаварийно много километри. :) Наистина е добре да спазиш инструкциите за скоростта в началото, както и всички други описани в ръководството.
Активен

marin.sm

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #36 -: април 14, 2014, 11:12:59 am »

Интерисувa ме имaш ли договор зa сервизно обслужвaне? Сaм ли ще си го обслужвaш?
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #37 -: април 14, 2014, 12:28:04 pm »

имам гаранционна карта. обслужването го поемат от магазина, откъдето го купих, а ако ремонта е по-тежък го пращат в Русе. Днес го регистрирах - струваше ми 42 лв., гражданската беше 55.9лв в ОЗК. От магазина, където го купих ми монтираха номера, попълниха гаранционната карта и ми подариха каска. Това е за сега.
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #38 -: април 14, 2014, 10:19:06 pm »

А каската-подарък хубава ли е?
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #39 -: април 15, 2014, 12:01:49 pm »

каската -подарък разбира се е компромис, но прави добро впечатление. както прави добро впечатление, че от киуей са се погрижили за доста дребни детайли по моторетката. много ми стана забавно, че на капачката на щеката за масло са отбелязали типа на маслото... към Гошко - на старата ми моторетка мигачите освен светлинна имат и звукова сигнализация - чува се едно чукане, дори и през каската. може би защото съм свикнал с това и ми направи впечатление при киуея.
сега да питам пак  - дали е нормално да има на празен ход толкова високи обороти, все едно, че го форсирам. мисля, че на това се дължи и факта, че ми дава един доста висок разход - за изминати 60 км ми е изгорил 1/2 резервоар или около 1.5 литра. да търся ли проблем или в периода на разработване това е нормално. старата моторетка не правеше такъв висок разход... все пак се рекламира разход от порядъка на 1.7/100 км. имайте предвид, че спазвам указанията да не се кара с повече от 35км/ч.
Активен

Страницата е създадена за 0.125 секунди с 27 запитвания.