.:: www.MotoForum-BG.coм ::.

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Лоша работа...  (Прочетена 4940 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ajax

• Full Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 69
Лоша работа...
« -: април 15, 2015, 09:39:09 pm »

Днес следобед прибирайки се забелязвам патрулка затворила движението по целия булевард и ето го резултата...

http://kanal3.bg/news/bulgaria/4882-Моторист-се-размаза-в-столичния-квартал-Люлин-%28СНИМКИ-18+%29

По предварителна информация шофьорът на лекия автомобил е правил ляв завой по пътя за АМ "Люлин", като е отнел предимството на движещият се с висока скорост мотор. Той се блъска странично в колата.

Ей хора, пазете се, страшно е  :-[
Активен

moto46

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 31
  • Кара: Honda CBR F4i
Re: Лоша работа...
« Отговор #1 -: април 15, 2015, 10:04:22 pm »

Абсурдно е в града да караш с толкова висока скорост. Нека почива в мир момчето, а другият който е бил с него дано се оправи. После защо ни наричат донори...
Активен

ХХХ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1118
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
« Отговор #2 -: април 15, 2015, 10:55:17 pm »

Пичове карайте внимателно и не рискувайте излишно че почти всеки инцидент има фатален край. :-[
Активен
След всяко надолнище идва нагорнище.

tisho69

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 173
  • Кара: Suzuki Intruder VL 1500
« Отговор #3 -: април 16, 2015, 06:16:10 am »

Лека му пръст на загиналия колега.

Към трите точки: Прочети поста си днес какво си написал. Май ще си докараш пак принудително отсъствие от форума за неопределено време.
« Последна редакция: април 16, 2015, 06:23:27 am от tisho69 »
Активен

Void

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100
  • Кара: Honda NC750S
« Отговор #4 -: април 16, 2015, 08:13:09 am »

R.I.P.  :-X Лош късмет плюс висока скорост.

Но що за израз - "размаза".   Аман от тези "журналисти". :SOS:

П.П. ... - единственият спам в темата е твоето мнение.
Активен

китан

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител
« Отговор #5 -: април 16, 2015, 08:53:56 am »

това наистина е лоша работа.лека му пръст на колегата и скорошно оздравяване на пасажера.

изненада ме изказването на полицая от клипа,явно има мислещи хора и от тях.
Активен

ВладиЧ

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 510
  • Кара: BMW G 650 GS Sertao
« Отговор #6 -: април 16, 2015, 10:09:33 am »

Най-важното е да се кара БАВНО! От време на време си пускам клипове с катастрофи на мотори, за да ме отрезвяват и държат в напрежение, и кондиция, за да не си въобразявам, че щом съм на мотор съм най-бързият, най-маневреният, най-добрият и т.н. и т.н. и съм най-безсмъртният.... Над 90% от случайте за всяко произшествие е виновна СКОРОСТТА и БЪРЗАНЕТО! Бързо да мина от тук, бързо да се провра от там, бързо да спестя 10 секунди, бързо, аз съм на мотор, няма да ги чакам тия с колите.... И става гафа! Това разбира се важи за всички МПС-та, а не само за мотори, но мотористите са особено уязвими поради липсата на тенекиена клетка, около тях.
Останалото след катастрофата вече са подробности. Дали колата е била Голф, или Опел. Дали е карана от циганин, или от 80 годишен пенсионер... Дали е направила обратен завой на непрекъсната линия, или точно на кръстовище, дали колата е излязла от черен селски път без да се огледа водача и, дали някой е пил и реакциите му са забавени, и т.н... Това са подробности. Опасното във всички случаи е СКОРОСТТА!
Карай по-бавно и ще живееш по-дълго! Това е! ;)
« Последна редакция: април 16, 2015, 10:11:13 am от ВладиЧ »
Активен

габрово

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 404
  • Кара: моторетка
« Отговор #7 -: април 16, 2015, 10:50:03 am »

Владич +1
Активен

dirtlego

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 919
  • Кара: Ducati Diavel
  • Ducater
« Отговор #8 -: април 16, 2015, 11:55:29 am »

Жалко за младият живот.
Единственото, което зависи от нас е да спазваме правилата за движение, ние самите. Другото, отнето предимство, "не те видях", "бързах", не зависи от нас. Пази Боже.
Активен
It's nice to be important, but it's more important to be nice.

tomahouk

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 872
  • Кара: HONDA CBR 900 RR
« Отговор #9 -: април 17, 2015, 10:05:16 pm »

Да почива в мир колегата и дано никой не го сполита подобна съдба.
Ще си позволя да дамо един съвет на всички "зелени" колеги: При екстремно спиране, гледайте да задържите мотора изправен, а не да легнете и да се хлъзгате по асфалта, както е направил колегата /което виждам на снимките/. По този начин е вероятно да прескочите колата и да намалите удара на вашето тяло. Колегата е спрял на място при удара в долната част на колата, което го е убило.
Активен

Bushman

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2184
  • Кара: Черна FZ1-N
  • Излекуван работохолик.
« Отговор #10 -: април 19, 2015, 11:14:21 pm »

Жалко и за двете момчета...

Има право Томахавката, даже (ако успееш) е добре преди удара да се надигнеш на стъпенките, за да прелетиш над покрива на колата. Всичко друго е по-добре от това да спреш в ламарината...

Виждате - никакво защитно оборудване не може да замести вниманието, предпазливостта и адекватната реакция на пътя. Не мога да ги разбера тези колеги, които надуват в града... Аз просто не мога да карам бързо по улиците - прекалено много неща трбява да следиш едновременно, прекалено много опасности да предвидиш и съзнанието ми се претоварва. Деца изграя и тичат между колите, оня пенсионер пресича улицата като дригиран, бусът изглежда ще тръгва, майка с количка говори по телефона, колата пред мен не дава мигач, ама май се престроява за ляв завой, онова хлапе с голямото куче между колите... Всички бързат и са нервни - ако нещо стане, кога ще го видиш, кога ще реагираш и кога ще спреш? Затова в града - 50 и това е, а скорост - на шосето. Не че там е съвсем безопасно, но все пак ситуацията е по-предвидима.

Активен
Ако нищо друго не помага - прочети Service Manual!

Страницата е създадена за 0.142 секунди с 26 запитвания.