Тематични > Gran Turismo

Собственици на Kawasaki ER-5

(1/17) > >>

Angelov88:
Привет на всички! Миналата седмица си купих Kawasaki ER-5 2003г. и бих искал тук хората, каращи ER-5 да споделят мнения, впечатления и най-вече да си помагаме ако (недай Боже) имаме проблеми с машините! Това ми е първи мотор, не съм карал друг освен на курсовете (ЕR 6) и нямам кой знае колко опит и компетенция. Нека хората, които го притежават от по-дълго време да дадат съвети, препоръки свързани с карането, обслужването, части, екипировка и тн.  :headbang: Надявам се темата да стане полезна за всички.
Поздрави  :cheers:

ХХХ:
Здрасти колега, след като си покарал мотора вече повече от месец ще споделиш ли някакви впечатления от него. Аз не съм имал или карал такъв, но ми харесва като тип мотор, и като външен вид също. Ако някой ден си купя пак мотор със скорости ще е нещо подобно на ЕР-5. Така че ще е полезно изкажеш мнение за машината, преди време и други колеги се интересуваха от тоя модел.

Angelov88:
С удоволствие, вече имам някакви впечатления които ще споделя, днес като имам време ще напиша един по-дълъг пост  :cheers:

Angelov88:
Tака... ето и впечатленията ми след месец возене:
- Мотора е страшно лек и удобен, много маневрен
- Не е много мощен, но в същото време достатъчно за да има "кеф" от карането
- Консумативите са стандартни като цени (примерн жило съединител 25-35 лв, задна гума сменях чисто нова дот края на 2013 - 169 лв 130/70/17)
- Ускорява добре и поддържа скорост над 110 без проблем
- Като най-голям минус мога да кажа, че без ветрозащита (както е при мен) Е ДОСТА некомфортно за каране над 100 км/ч...вятъра се усеща бая и не готино...една слюда оправя нещата, но разваля външния вид хаха
- Има задоволително голям резервоар - 17 литра по каталог
- Харчи към 5/100, но може да варира доста (нагоре особено) в зависимост от начина на каране, а аз малко го ръчкам все още
- Багажника под седалката е сравнително малък, да събереш телефон и портофейл макс...
- Голямо предимство си е наличието на централна стойка, която улеснява обслужването значително!
- Седалката е удобна, става за по-дълъг път. При каране с около 90-100 позата е сравнително изправена
- Не съм забелязал да гори масло, но още нямам достатъчно опит с него
- Пали лесно, но то и времето е ... лято

Като цяло моторетката си заслужава, но не бих го определил толкова за турър, по скоро за кеф и в града, не могат да се закачат куфари и тн... като оценка обща... бих дал 7/10 :)  :cheers: Ако има нещо конкретно като въпрос, питай  :headbang:

ivchotr:
За куфарите ти трябва просто допълнтелна стойка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия