Тематични > OFF-ROAD

АТВ - 50 куб. не пали добре

(1/5) > >>

valentyno:
Здравейте колеги, зарадвах сина си като му купих АТВ - 50 кубика, още е малък и караме по рядко, а пък е и на село и това допълнително ни бави от каране до каране. Ето и малко история: купихме китайчето преди 2 месеца от търговец, с мой приятел купихме 2 бр. напълно еднакви, бяха в кашон. Сглобихме го наляхме бензин и запали от 5 - 6 тото дърпане, това беше и първото каране. От тогава на сам имаме 4 карания за по един час с почивки, днес обаче, греда не успяхме да го запалим. Не е палено от около 2 седмици и днес го пукнах от дърпане и неще, има си искра, но мокри свеща. На моя приятел тъй като детето е по-голямо и го карат почти всеки ден, за сега няма проблеми, казва че го дърпа 10-тина пъти докато запали, но пък поне припуквало и съответно стартирало. Въпросът ми е, ако някой споделя моите неволи и открил вероятния проблем да сподели опит, че да го оправя. На търговеца ще звъня утре да сподели мнение.

yamaha1100cc:
Подобен проблем имах с мотора миналата зима в най-големите студове се получи, не палеше няколко акумолатора съборих и се убих от ритане. Интересното е ,че се получи отведнъж. Оказа се свещта,че е за смяна ,оригинална на малко километри,но...китайска.
А с предният двигател с оригиналната карах 15300+км и не е имало ядове ......всичко е до късмет..

Гошко:
Там има една сиджимка, дето се връзва на ръката...
Вижте дали не ви прави проблем прекъсвача.

valentyno:
"Сиджимката" дето и викаш, нея съм я пробвал, като развия свещта и гледам дали има ток, изтегля ли кабела и тока спира. Ще отида да купя една нова свещ и ще пробвам тогава. Един приятел ми споделя, че се утаявало маслото и така, че не съм го карал много време, първото което стигало до цилиндъра е богат на масло бензин и затова давило. Да съм точил карбуратора при по-дълъг престой. И това ще пробвам, но така е с китайците, ама ме е яд защото като е топло и е оса! Пали от раз, държи перфектни обороти и се режа досущ като резачка, но това палене на студено е УЖАС.  ЗДРАВЕ ДА Е :cheers:

Гошко:
Не е от производителя... от собственика е проблема!

Иска настройка!
За начало си регулирай свещта. Колко масло слагаш?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия