Тематични > МОТОКРОС

За каските в Мотокроса ;)

(1/4) > >>

MX13:
Здравейте на всички мотокросисти и Хард Ендуристи, искам да ви споделя за двете най-яки каски с който съм карал!!!
Lazer Mx6 Hawk -478лв.
X-Lite X501 - 780лв.
както личи от цената Италианската каска е безпорно по-качественна, направена от карбон и фибер тя тежи само 1150гр.
Белгииската каска от фибро стъкло е със 100гр. повече и също така конфортна единственният и проблем е, че при евнтуално падане козирката се счупва в областа на средното болче за настройка на позицията на козирката, докато при X-Lite козирката е много по-пластична и гъвкава и до сега не съм чул някой със счупена козирка!!!
оценката ми за двете каски е 10 от 10 защото Лазера компенсира със цената която е със 40% по-ниска,а X-Lite  е безупречен!!!
Моля всички които имат някакви впечатления от каски за Мотокрос да ги споделят, че да можем да се предпазим от ментета и други подомни!!!

4ef4o:
Аз от година карам с Acerbis Impact Helmet модел 2007 тегло : 1.260 +/- 50гр. Doble D закопчалка.Цената в момента е 265 лв.(bobimx.com).Нямам сериозни падания но е отнесла мноооого клони из горите.Като цяло съм мн.доволен , вътрешносттите се свалят и поддръжката е лесна.Козирката е доста пластична и засега е ОК.Поне според мен е минус (на моята) ,че от вътре е светло жълта и се цапа мн.лесно.

steftech:
   Аз съм огромен фен на FOX, затова каската която ползвам е FOX V3 - LATINESE. Цената и тук в САЩ е 375 долара, което хич не е скъпо, но качеството е страхотно. Каската идва със резервен визьор, плюс специална чанта в която да я транспортираш и съхраняваш. Каската е със 10 влизащи и 4 излизащи порта за въздух, което е изключително важно за горещите летни дни. Пази главата ти добре проветрена. За лесно почистване, всичко отвътре се маха и може да се пере в пералня. Използвани са фибростъкло, карбон и кевлар, които я правят изключително лека. И не на последно място, каската е с уникални графики, винаги оставаш забелязан на пистата.

MX13:
това е каска модел 2009!!!
аз съм карал със V3 и също съм много доволен, цената в БГ е 567лв.
Сега обмислям варианта да си взема X-Litte X 501  ;) изцяло карбонова с много пластична козирка

MX13:
MX7 Carbon на Lazer  :o :o :o
Arai VX3
Shoi VFX
Това според мен ще са Хитовите каски на 2009

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия