Автор Тема: Априлиа ср 50  (Прочетена 27297 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен toshkolevski

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 14
  • Кара: МОТОРИ
Априлиа ср 50
« -: ноември 21, 2015, 04:21:24 pm »
Здравейте , купих си априлиа ср 50 искам да попитам с антифриз или вода е радиатора Б

Неактивен kiko22

• Hero Member
  • Публикации: 1079
Re: Априлиа ср 50
« Отговор #1 -: ноември 21, 2015, 04:50:21 pm »
Със сироп за кашлица.... :violent: :violent: :violent:
Всеки умира,но не всеки живее!

Неактивен китан

• Hero Member
  • Публикации: 1424
  • Кара: изтребител
« Отговор #2 -: ноември 21, 2015, 06:55:52 pm »
Със сироп за кашлица.... :violent: :violent: :violent:
що не му каза и марката на сиропа,та да не пуска нова тема?

Неактивен Moni

• Hero Member
  • Публикации: 874
  • Кара: XL 700
« Отговор #3 -: ноември 22, 2015, 08:47:38 am »
И аз имам един останал от лапето.Дали да не го дуйна в радиатора?

Неактивен ХХХ

• Hero Member
  • Публикации: 1118
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
« Отговор #4 -: ноември 22, 2015, 09:54:29 am »
Недей да хабиш сиропа за кашлица колега, има много грип и настинки напоследък и сигурно ще потрябва. Може да налееш вода(за предпочитане дестилирана), може и антифриз, а може и смес от двете. Сигурно знаеш, че основното свойство на антифриза е че не замръзва при ниски температури, а водата ще замръзне при достигане на 0 градуса и ще създаде някои проблеми в твоя нов мотопед. Така че най-добре му налей антифриз, за предпочитане "мотоциклетен". :)
« Последна редакция: ноември 22, 2015, 09:57:41 am от ХХХ »
След всяко надолнище идва нагорнище.

Неактивен Moni

• Hero Member
« Отговор #5 -: ноември 22, 2015, 10:27:12 am »
Хайде сега малко по сериозно.(не,че бъзика не ми хареса)Значи стигаш по някакъв начин до охладителната течност(съединение,радиатор или разширителен съд,което ти е най удобно)вземаш в някакъв съд 2-3 капки от него и в първия сервиз или бензиностанция да то го измерят.Та те ще ти дадат отговор на въпроса ти по горе. :bravisimost:

Неактивен Bushman

• Hero Member
  • Публикации: 2184
  • Излекуван работохолик.
  • Кара: Черна FZ1-N
« Отговор #6 -: ноември 23, 2015, 08:02:34 am »
Е, няколко капки трудно ще "измерят"... Най-лесно е да отлее в някоя чашка и да го сложи във фризера. Но каквато и да излезе охладителната течност, добре е после да се налее антифриз. Той не само не замръзва, но и предпазва от корозия. Долколкото знам, има различни видове за чугунени и алуминиеви блокове. Но може и да греша...

Трите хикса, би ли обяснил, с какво мотоциклетният антифриз се различава от автомобилния? Сериозно питам, не го приемай за заяждане.
Ако нищо друго не помага - прочети Service Manual!

Неактивен ХХХ

• Hero Member
  • Публикации: 1118
  • Родих се изморен и живея за да си почивам:)
  • Кара: скутер WANGYE GRACE 150cc и мечтае за още нещо
« Отговор #7 -: ноември 23, 2015, 09:03:31 am »
Мотоциклетният е създаден за да работи по-добре в специфичните условия на мотодвигателите, например доста по-високата работна температура, нуждата от по-добър и бърз обмен на топлината. Тоя антифриз има и по-висока точка на кипене в сравнение с "автомобилния". Препоръчително е на мотора да се слага "мотоциклетен", въпреки че е по-скъпичък, макар че и другият също ще свърши работа. Ти какъв слагаш на твойта Ямаха?
След всяко надолнище идва нагорнище.

Неактивен Bushman

• Hero Member
  • Публикации: 2184
  • Излекуван работохолик.
  • Кара: Черна FZ1-N
« Отговор #8 -: ноември 23, 2015, 09:16:14 am »
Преди три години промих охладителната система и сипах някакъв антифриз на Пежо за алуминиеви блокове. Просто такъв имах останал 1 литър концентрат от служебната ми кола... Разредих го 1:1 с дестилирана вода и си карам с него до момента. Но за другия сезон мисля да го сменявам, затова питам.
Ако нищо друго не помага - прочети Service Manual!

Неактивен Moni

• Hero Member
« Отговор #9 -: ноември 23, 2015, 09:20:40 am »
Капка ли стига стига...аз имам такъв уред за мерене на хантифриз.Няма какво да пробва в хладилника,както му бях писал в първата бензиностанция отива и мери или сервиз даже е безплатно(поне при нас).А за разликата между мотоциклетния и автомобилния е,че мотоцилкетите поне някои работят на температури над 100 градуса а при колите са под 100.И от там единия кипва доста по късно от другия.Другите характеристики на антифриза  са,че -взема топлината от дв.и я предава на радиатора демек го охлажда,предпазва от котлен камък корозия и разните му там окисления и физични и химични реакции при нагряване и работа на дв.и смазва водната помпа.При избора му трябва да се вземе в предвид какъв ти е двигателя.В смисъл чугунен  или алуминиев и това е от значение.Затова са и различни цветове-син,зелен,жълт,оранжев.Тъй,като не се занимаваме с него ежедневно и да знаем кой за какво е като купуваш вземаш етикета и четеш според дв. вземаш антифриз бодваш го и си пръцкаш 3-5г.там колкото му дават.