Принципно на неутрал ключът за защита на пачия крак би трябвало да затваря веригата през старера и електронното запалване, а когато си на скорост, да я отваря през сензора на скоростите, за да не хукне моторът без да си подготвен. Затова защитата обикновено се дублира и през ключ на ръчката на съединителя. Предполагам си забелязал, че можеш да запалиш със спуснат пачи крак, но ако включиш на скорост без да си го вдигнал, моторът гасне. Поради тази причина вместо да откачаш сензора на скоростите, би трябвало да "вържеш" на късо буксата на ключа на пачия крак. По този начин ще го игнорираш от гатанката. Но трябва да внимаваш, защото моторът ще може да потегля със спуснат пачи крак и когато го наклониш наляво, има опасност да те подхвърли. Зависи от пачия крак с каква форма е, разбира се. Аз карам моя от 10 години така и за това време съм го забравял 10 - 20 пъти. Не съм падал заради него.
Та, окъси пачия крак, вържи си отново датчика на скоростите и пробвай да запалиш. Ако запали, значи проблемът е бил в ключа на пачия крак. Ако не ще, подай директен плюс на стартера и виж дали ще завърти. Ако завърти, значи стартерът ти е наред, но имаш проблем в стартерното реле (соленоид) или в ключа на съединителя (примерно изваден кабел или окислена букса. Ако и запали, значи нямаш проблем с електронното запалване и другите ключове и вероятно проблемът да не пали се крие в соленоида.
Когато закачиш акумулатора, вържи някакъв мултицет между минусовата клема и кабела към масата, с включена опция за мерене на ампераж. Ако имаш утечка, според отчетените ампери ще се ориентираш какъв консуматор е дал на късо. Ако фарът ти светва автоматично с подаването на контакт, не се учудвай, че имаш голям пад на напрежението.
При мен при изгасен фар и подаване на контакт, акумулаторът ми показва към 12.5 волта. Когато е зареден, разбира се. С включването на ключа на енджин килъра, напрежението пада с почти волт. Ама си пали чакмак. Не е изключено при теб самият акумулатор да е проблемен, защото 11.7 волта са гранични за умиращ акумулатор или поне за силно разреден. Затова преди да правиш каквито и да е проби от гореописаните, си зареди добре батерията.